Engelse_vlag nederlandsevlag

 

Wie ben ik
Duivenhokjan

Jan neemt een kijkje buiten het hok

Jan Lamers is een naam die inmiddels niet meer weg te denken is uit de lijsten. De melker uit Midden-Limburg, Roermond, staat vooral bekend om zijn fantastische successen op de Grote fond met duiven van onder andere Koen Minderhoud. In 1997 besloot Jan om zijn duivenstal daar aan te vullen nadat 80% van zijn eigen duiven kwamen te overlijden door een onbekend virus.

Inmiddels heeft Jan bewezen met zijn duiven een melker te zijn waar je niet zomaar om heen kunt. Inmiddels heeft Jan reeds vele malen het Kampioenschap van Samenspel de Roerstreek gewonnen. En ook op Teletekst is het niet vreemd om zijn naam voorbij te zijn komen. Ik denk dat we wel kunnen stellen dat Jan tot één van de grotere van Afdeling Limburg (en daarbuiten) hoort.

Jan zelf moet toch wel toegeven dat zijn eigen vrouw, Joke, een grote rol heeft gespeeld in waar Jan nu staat, want zij was het die Jan, in 1997, ertoe aan wist te zetten om de handdoek niet in de ring te gooien maar door te zetten.

Jan is niet de enige “Lamers” die besmet is het prachtige duivenvirus! Ook zijn broers Thei en Jos en zijn vader Sef spelen met de duiven. Jan komt dus uit een echte duivenfamilie. Maar wie de grootste uit de familie is?

Jan speelt al jaren in Samenspel de Roerstreek. In 2002 bestond dit samenspel uit 7 verenigingen gelegen in de plaatsen; Roermond, Montfort, Herkenbosch, Melick, Posterholt, Diergaarde en Koningsbosch.